Twitter

Saudaraku, Bangunlah, Sedarlah

Tuesday, January 6, 2009 , Posted by ummu_abdullah at 1/06/2009 09:23:00 AMAlhamdulillah, permulaan semster baru pada kali ini benar-benar menyuntik himmah yang tinggi dalam berjalan menempuh hari-hari yang mencabar dan menuntut sejuta pengorbanan. Dakwah yang semakin berkembang  menuntut lebih daripada biasa. Anak yang semakin membesar, berbicara petah menawar semula duka yang singgah. Suami tercinta yang menyokong dan mendukung da’wah ini juga telah mengikat janji untuk terus bersama dalam melangkah, bersama menempuh kepayahan dan kesusahan serta bersama menyalakan obor da’wah di hat. Penat lelah, susah payah, semuanya menjadi asam garam dalam perjuangan Rasulullah saw. Malah menjadi penemannya sepanjang mengharungi kehidupan berda’wah.
Biar ditentang segolongan manusia, dakwah dan jihad Rasul saw dan para sahabat tetap berjalan, tetap melaju tanpa menunggu dan terganggu dengan tohmahan itu. Ketegaran itu menyuntik semangat para sahabat dan para juru da’wah untuk tetap bersabar dan kuatkan kesabaran menempuhnya.
Orang ramai sibuk berbicara tentang jemaah itu dan ini, hukum itu dan ini sehingga kadang-kadang mereka terlupa untuk turut bersama umat Islam lain membela saudara seislam yang menderita dibantai Israel laknatullah. Darah mereka yang gugur di bumi, tidak langsung meniti di mulut-mulut segolongan umat yang sibuk menegakkan dalil yang telah lama dibahaskan dan telah jelas hukumnya, tambahan pula, paling menyedihkan, ada juga segolongan umat yang langsung tiada rasa kemanusiaan sehingga langsung membiarkan berita-berita itu lewat di telinga mereka tanpa sebarang konklusi dan solusi.
Saban hari berlalu, umat Islam makin tertindas, kala itu, kita terus membela para pembunuh itu dengan terus menyokong pembunuhan itu tanpa sedar. Terus menyumbang dana langsung kepada para pembelot itu tanpa perikamanusiaan. Malah, umat Islam sendiri masih sanggup memberi sejuta alasan demi menolak fatwa boikot terhadap barangan Amerika. Mereka lebih sanggup menyumbang kepada pembunuh saudara mereka, lebih sanggup memuaskan nafsu makan daripada melihat saudara seaqidah mereka terlantar dek kerana perbuatan umat Islam jua.
Ya Allah, moga Kau mengampuni dosa-dosaku selama aku mengaku sebagai hambaMU, namun sedikit sekali bukti cintaku yang aku tunjukkan padamu. Ampunilah dosaku yang telah banyak menzalimi diriku sendiri. Dan masukkanlah aku di kalangan orang-orang yang ikhlas membela agamaMU… Ameennn….

Currently have 0 Komen:

Leave a Reply

Post a Comment