Twitter

Aktiviti Minggu Ini

Saturday, May 30, 2009 , Posted by ummu_abdullah at 5/30/2009 06:20:00 PM

Bismillah walhamdulillah...


Assalamualaikum w.b.t. Alhamdulillah, syukur tak terhingga dengan ni'mat yang Allah kurniakan, diri masih mampu menghirup udara pemberian Allah s.w.t. 


Sepanjang di rumah mama, banyak juga aktiviti baru yang dapat dipelajari anak-anak.


Selain Muhammad yang sudah mula mengenal dunia dengan pantas, Abdullah juga telah menghafal surah al-Ikhlas. *alhamdulillah* Thanks a lotssssssssssssssss to tok wan.


Mind Sparkle (berusia hampir 15 tahun) 
 
 
Sebenarnya, di sini banyak educational toys and books to explore.


Selain Mind Sparkle, ada juga encyclopedia yang sangat BEST!!! 
 
Books for This weeks... (thanks tok!!)

Setiap hari, seperti biasa, Abdullah akan buka bukunya, tak kiralah encyclopedia atau grolier atau Baby Einstein. Aktiviti lainnya adalah Mind Sparkle. 

 
Yang atas tu, buku rujukan ummi... (read, read, read)

Then seperti biasa, berebut dengan tokwan buah blueberry di luar rumah.


p/s: Jangan Lupa baca Quran!!!

Currently have 4 Komen:

  1. byk bacaan ainul & anak2... elok la kan. selagi ada waktu & kederat, kpd anak2 la kita spend segala2 nyer...

    nurin pun now 24 jam dgn beg sekolah nyer, buku tulis & pen / pensil. syuhada pun terikut-ikut kakak nyer.

    setakat ni, nurin baru fasih al-fatihah. Surah Qul yg lagi 4 lom lagi. kalau ikut saya baca, dia ok la...

  1. bagusnya.. kadang2 adik ni lebih cepat terikut dengan abang/kakaknya kan... ehhe

  1. kakyong says:

    salam

    bagus nya rumah tokwan byk buku.. cepat lah abdullah belajor.. fikri ni harap ibu jer.. kalo ibu sibuk dgn adik2, ibu bg dia layan VCD yg Hanz bagi tu sensorang.. sian gak, tapi nak buek camno, tak dpt nak betui2 beri full attention lagi...
    kdg2 tu timbul juga rasa frust.. tp pk2 balik, takper lah, usaha jer la mana yg termampu.. nak belah 3 badan, memang tak leh.. :)

  1. oo, CD yang tu...

    bagus laa tu... cakap je, klu dia lari2 pon xpe, sebab dia dengar jugak... cuma fizikal dia ja xleh duk diam.. ehhe

Leave a Reply

Post a Comment