Twitter

Masanya Untuk Beramal - Pesanan

Thursday, August 13, 2009 , Posted by ummu_abdullah at 8/13/2009 07:33:00 PM


Bismullah Walhamdulillah...

Baru-baru ini, banyak kes-kes kematian berlaku. Baik kes H1N1, mahupun kes-kes lain. Betapa Allah ingin menunjukkan sesuatu dan memberi peringatan kepada kita yang masih hidup di dunia ini. Selepas kes kematian Yasmin Ahmad, dunia dikejutkan dengan pemergian Ustaz Asri Rabbani. Kes H1N1 pula hari ini mencatat jumlah ke 51.

Apakah pesanan tersirat yang telah disampaikan oleh Allah? Jangan leka lagi. Pengajaran di sebalik kejadian perlu diteliti dan diambil pengajaran. Janganlah jadi seperti orang-orang yang tuli. Tidak mendengar malah tidak mengambil tahu tentang pengajaran di sebalik sesuatu kejadian.

Mari sama-sama tingkatkan ibadah dan ketaatan kepada Pencipta kita. Masa semakin suntuk. Mungkin hari ini esok dan entah bila kita akan rebah dan pergi tak kembali. Kerana semuanya di tangan Allah, maka dengan itu, kita perlu sungguh-sungguh dalam beramal. Bukan lagi berfoya-foya dengan dunia, dengan muzik yang tiada penghujungnya sehingga leka dan bermewah-mewah dengan harta dunia. Masanya untuk beramal. Ayuh!

Currently have 1 Komen:

  1. Salam ummu,moga sht n ceria selalu dsmping family tercinta.

    Terima kasih dgn ingtn ni...rsa terleka dgn dunia..

Leave a Reply

Post a Comment