Twitter

Membaca

Thursday, August 6, 2009 , Posted by ummu_abdullah at 8/06/2009 01:52:00 PM


Bismillah walhamdulillah..

Lama tak post di sini. Alhamdulillah, dengan kekangan masa, sempat untuk mencoret sedikit bicara. (tak tahu nak tulis pasal apa nih) 





Sepanjang tempoh tak update sebarang post di sini, banyak perkara yang berlaku. Mengubah banyak perkara dalam hidup. Alhamdulillah, Allah memberi keizinan untuk hamba menghirup udara pemberiannya.


Sedikit perkongsian. Baru ni tok abdullah ada ajar dia membaca. Fuh, sekali je ajae dah dapat tangkap. Maka saya pun meneruskan proses ajar abdullah membaca. Alhamdulillah, mana2 dia jumpa a, i, u (sebutan phonic) abdullah dah boleh sebut dan kenal. 


Jadi jangan takut untuk mulakan, cuba untuk buat cara paling interesting. Anak-anak sangat suka. 


Haritu tok dia nak bagi plastesin, jadi dia pun excited la nak belajar. alhamdulillah....


Muhammad baru mencecah 4 bulan. Alhamdulillah... Dah mula nampak perkembangan pesatnya. Meniarap, membalas percakapan, dah mula berpusing, penah haritu jatuh tilam... sian... dah mencapai objek, masuk mulut.


Wallahua'lam

Currently have 3 Komen:

  1. ainul...
    memang excited bila anak2 tunjuk sesuatu yg baru. terutama membaca, mengira, etc. akan terukir la senyuman lebar di muka kita.
    syukur sebab Allah kurnia kan anak2 yg normal, cerdik, pintar, terang hati...

  1. kakyong says:

    beruntung abdullah dpt tok yg rajin mengajar belajar....

    Insya Allah, anak2 ni kalo diasuh & diulang2 dia kana ingat apa yg diajar.. yg penting jgn dipaksa2..

  1. ehhe, ni pengkomen tegar ni...

    tq

Leave a Reply

Post a Comment